Δεν παχαίνουν, ομορφαίνουν!



Το μυστικό για τέλεια μαλλιά και δέρμα κρύβεται στη διατροφή μας, γιατί ως γνωστόν "είμαστε ό,τι τρώμε». Αν τρεφόμαστε σωστά, φαίνεται τόσο στην επιδερμίδα μας, όσο και στα μαλλιά μας.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τη λίστα με τις τροφές, που δεν παχαίνουν, αλλά ομορφαίνουν και που αν τις καταναλώνουμε, θα νιώθουμε τέλεια με τον εαυτό μας:

Σπανάκι
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες. Κάνει καλό στα μάτια, ενώ έχει σε αφθονία τις βιταμίνες B, C και E, το κάλιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και τα Ω-3 λιπαρά οξέα.

Τομάτες
Η καλύτερη πηγή λυκοπενίου. Ό,τι πιο αποτελεσματικο για την εξουδετέρωση των καταστρεπτικών ελευθέρων ριζών.

Ακτινίδιο

Μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και πολύ πλούσιο και σε άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες.

Καρύδια
Καρύδια τα θαυματουργά. Θεαματικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα, τα μαλλιά, τα μάτια και τα οστά σας, καθώς είναι γεμάτα Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε.

Βατόμουρα
Στην κορυφή των φρούτων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προστατεύουν από τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Σολωμός

Ιδανικός για μια απαλή και ενυδατωμένη επιδερμίδα, καθώς είναι μία από τις καλύτερες πηγές Ω-3 λιπαρών οξέων. Περιέχει και σελήνιο, μια ουσία που προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μύδια

Πλούσια σε ψευδάργυρο, οπότε βοηθά στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Ο υδράργυρος επίσης είναι απαραίτητος για την καλή υγεία των νυχιών, των μαλλιών και των ματιών σας.

Μαύρη σοκολάτα

Απολαυστική σε γεύση, αποτελεσματική στο δέρμα, καθώς το βοηθά να παραμείνει ενυδατωμένο και το προστατεύει από τον ήλιο.



Περιμένω με χαρά και τις δικές σας συμβουλές!

Μαρία Φραγκάκη

e-mail: maria.fragaki@mother.gr 
Twitter: @FragakiMaria

Like(!) τη σελίδα μας στο Facebook: mothergr
Ακολουθήστε μας στο twitter: @mothergr